Egy ötlet, és annak nem várt következményei

Sportembernek tartom magam. A lakásom tele van mindenféle eszközzel – lényegében egy mini-konditeremmel rendelkezem otthon. Az olyan, megszokottnak mondható tárgyak, mint rudak, súlyok, fekvőpadok, futópadok mellett nemrégiben elkezdtem vágyni valami extrémebb kihívásra is. Úgy éreztem, a konditermes jelleg mellett ki szeretnék alakítani egy kicsit katonásabb, „kiképző táborosabb” hangulatot is – ekkor kezdtem el gyűjteni például nehezebb ládákat is, melyek szintén kiváló segítsége nyújtanak egy-egy gyakorlat elvégzése során. „De kellene még valami” – gondolkoztam tovább. Valami, ami igazán tökéletessé tehetné az élményt.

Ekkor jutott eszembe a nagy ötlet. Gumiabroncsok! Mennyi zseniális gyakorlatot tudnék velük végezni! Hogy ez hogyan is nem jutott eszembe előbb! Hihetetlenül megörültem, és már rohantam is az autómhoz, ahol megállapítottam, hogy jól emlékeztem, jelenlegi abroncsaim már valóban csak konditermi eszközöknek lennének jók. Igen ám, de valamivel azért utaznom is kellene! Szerencsére nem volt sürgető a probléma, de valami biztosíték mégiscsak kellett nekem ahhoz, hogy le tudjam cserélni bátran az elkopott, régi gumijaimat. Körülnéztem az interneten, vajon hol találhatom meg a legkedvezőbb autógumi árakat az országban.

Nem kellett sokáig keresnem: a Gumidiszkont oldalán azonnal válogathattam a jobbnál jobb ajánlatok közül. Vicces volt, mert eredetileg én úgy terveztem, gyorsan keresek valamit a jobb sorsra érdemes, régi abroncsaim helyett, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy órák óta a gépem előtt molyolok, és teljesen belevesztem az autógumik sűrűjébe. Azt sem terveztem, hogy én majd az extrém minőségű, világhírű gumimárkák legminőségibb termékei között fogok válogatni, úgy voltam vele, nekem tökéletesen megteszi a középkategória is. Ahhoz, amennyit én utazom, úgysem kell több. A Gumidiszkont azonban ezzel is meglepett: olyan autógumi árakat ajánl, amelyeket átböngészve buta lennék nem a legjobb abroncsok közül választani! A nyári gumik közül, amiket nézegettem, nagyjából mindegyik kb. 40%-os kedvezménnyel indul, ha nem többel… Komolyan mondom, már azon is elgondolkoztam, hogy hagyom a fenébe a használt abroncsot, és a tesizésre is külön veszek itt gumit, csak a kondizás céljából.


Kicsit megijedtem, amikor rájöttem, hogy hiába a rengeteg fantasztikus ajánlat, – mivel nem értek sajnos különösebben az autókhoz – fogalmam sincs, milyen méretű gumit kellene keresnem. A céges honlap Gyakori Kérdések részlegén, azonban számos más kérdésem mellett erre is választ kaptam. A Gumidiszkontnál ugyanis egyáltalán nem kell szakértőnek lennem (ők már úgyis azok); elég, ha tudom az autóm legfőbb paramétereit, és a kereső máris kidobja a számomra megfelelő autógumikat. A vásárlás is teljesen könnyedén zajlott, néhány kattintással megrendeltem az internetes felületről, majd egy munkanapon belül készségesen ki is szállították nekem a vadonatúj, friss abroncsokat. Már most imádom őket.

Mindezek után szerencsére már nem volt különösebb lelkiismeret-furdalásom a régi gumikkal kapcsolatban.  Boldogan szereltem le őket a kocsimról, gondosan lemostam, lefertőtlenítettem, majd elhelyeztem őket a teremben, a ládák mellett (szétszórt alakzatban, hogy tudjak bennük ütemesen oda-vissza futni). Azóta is használom őket, egyre kreatívabb és jobb gyakorlatokat tudok végrehajtani az abroncsok segítségével; ami azonban a legérdekesebb, hogy legalább ennyire nagy örömet okoz az is, amikor arra gondolok, hogy az autóm is milyen friss lendületet kapott ennek a kis lakás-átalakításnak az apropóján.