Bokaficam tanulságokkal

A minap mentem haza munkával, még elgondolkodva voltam az aznapi sok teendőimet értékeltem, és mérlegeltem, hogy másnap mik lesznek a teendőim. Feszített a tempó most a munkában és ilyenkor még nem tud az ember elszakadni rögtön a teendőitől, ahogyan véget ér a munkaidő. Mentem, haladtam normál tempóban az utcán, sima, egyenes terepen, a járdán, erre az amúgy is gyenge szalagokkal rendelkező kis bokám fogta magát, és kifordult. Nagy jajgatások közepette a bokámhoz kaptam, persze rögvest feldagadt. Elbicegtem az orvosig, nem adott nagyon teljes körű diagnosztikát; menjek haza, polcoljam fel a lában és meglátjuk, be kell -e gipszelni. Pont nem jött ez a beleset jól, amikor túlóráznom is kellene, erre otthon feküdhetek felsrófolt lábbal. Ha nem is kell a bokám begipszelni, gyógyulása után járhatok gyógytornára, hogy a szalagok, izmok újra megerősödjenek, és rendesen, újabb baleset nélkül tudjak közlekedni. A torna abban is segíteni fog, hogy az időjárás változást ne érezze meg a bokám.

Egy hétig megpróbálok otthonról dolgozni, ugyan nem olyan hatékony, mintha az irodából tenném, de most ezt hozta a sors.

Ahogy ott fekszem a kanapén, elgondolkodtam az otthoni teendőkön, számlák befizetése, takarítás, és a gázpalack cseréje.gázpalack töltés

Akkor ötlött belém, hogy nem is olyan rég cseréltettem, szerencsére találtam egy olyan céget, aki egy telefonhívást követően házhoz szállítja a gázpalackot.  És a palack árában, már a szállítási díj is benne foglaltatik, mert a közelében lakom a gázpalackcsere telepnek. Elkezdtem gondolkodni, hogy  jó –  jó házhoz jönnek, nagyon komolyon és elhivatott, segítőkész cég, az emberei is nagyon kedvesek és mindig segítenek felhozni a gázpalackot, de nem fogy ki hamar ez e gáz a palackomból. Megmondom a telefonhíváskor, hogy mekkora palackot szeretnék cseréltetni, és ők akkora palackot is hoznak. Ez nekem nagyon kényelmes és praktikus volt. Nem is gondoltam bele, hogy egy gázpalack töltéshogyan is zajlik, mi ennek a szisztémája, és hogyan nem csapnak be engem, a nagyon is megbízhatónak tűnő szállítóim.

Nekem egy kis 11,5 kilogrammos nagyságú gázpalackom van, azt szoktam kérni is és azt küldöm gázpalack töltésre is.

Nagyon fontos, hogy a töltésre küldött gázpalackokat, először ellenőrizzék, hogy nincs- e rajtuk repedés, sérülés, ép e feje.  Ezt magam is megszoktam nézni, mert szeretek olyan árut átvenni és fizetni érte, ami teljesen makulátlan. Az interneten olvasgatva, találtam olyan rémhíreket, hogy valakik a gázpalack telepről tulajdonítják el a palackokat, ezáltal megsértve azokat, azokat töltik meg valamilyen módon és árulják. Visszagondolva, tényleg nem szokott semmilyen sérülése lenni az én palackjaimnak, amiket átveszek, úgyhogy egy rémhír már nem igaz az én szállítóimra.

Rémes abba bele is gondolni, hogy egy -egy gázpalack töltést, hogy végezhetnek, hogy milyen anyagot, hogy raknak bele, esetleg az eltulajdonított palackok maradék tartalmát összefejtik. És utána hamis záró fóliával árusítják tovább.

Jó ez a pont is jó annál a cégnél, akitől én veszem a gázpalackomat, mert a gázpalack töltése után, mait megkapok palack teljesen jó, hivatalos záró fóliával rendelkezik.

Nem is értem azokat az embereket, akik arra vállalkoznak, hogy nem megfelelő felszereléssel, illetve nem megfelelő vegyítésű, kétes helyről származó gázzal tölti meg a gázpalackokat. Ez a tevékenysége ön és közveszélyes, hiszen a nem megfelelő körülmények miatt akár fel is robbanhat és ezáltal sérüléseket vagy akár az életét is vesztheti a töltő személy is.  Az még nagyobb katasztrófa, ha esetleg beüzemelésnél vagy a gázpalack használat közben történik robbanás.

Az a személy nagyon felelőtlen, – még ha valószínűleg olcsóbban is kapja meg a kétes helyről származó gázpalackot-, aki ilyen palackot vesz, hogy látja rajta, hogy sérült, vagy, hogy nincs rajta megfelelő zárófólia, vagy esetleg túltöltött.

A gázpalack zúg töltőkben nincs megfelelő töltésmérő, nem tudják mivel megállapítani, hogy mennyire van tele vagy éppen mennyi szükséges még a palackba.

Magam részéről, így a kanapén feküdve megnyugodtam, hogy jó gázpalack töltő és cserélő céget találtam, akik szakszerűen töltik és helyesen forgalmazzák a gázpalackokat.