A szuper új sport babakocsink

Sokszor szokták mondani, hogy a nőket a terhesség és a szülés megviseli, de mikor várandós lettem, én azt gondoltam, velem ez nem történhet meg. Azt hittem, sérthetetlen vagyok, és velem minden rendben lesz, persze nem így lett. Mivel elég vékony testalkatú vagyok, és sosem fordítottam túl nagy figyelmet a sportolásra, így a nagy pocakom cipelése sajnos komoly gerincferdülést okozott.

Először nem értettem, miért fáj a hátam, de mikor már szinte elviselhetetlenné vált a dolog, akkor elmentem egy reumatológushoz, és ő bizony kimondta felettem az ítéletet: nekem bizony sportolnom kell, márpedig mihamarabb és minél rendszeresebben, és főleg a hátizmaimra koncentrálva kell erősítenem.

Elkezdtem gondolkodni, mit tehetnék az ügy érdekében. Mint említettem, nem voltam sosem egy nagy sportember, így gőzöm sem volt, hogy mi az a sport, amihez kedvem lenne. Arról már nem is beszélve, hogy egy 8 hónapos gyerek mellett nem olyan könnyű időt szakítani bármilyen tevékenységre, szóval legjobb lenne, ha együtt tudnánk ezt a tevékenységet végezni.

Arra jutottam, hogy futni fogok. Van itt a közelünkben egy park, van is benne, ha jól tudom, futáshoz kialakított pálya, tökéletes terep. Ebbe nagyon befektetni sem kell, igazából, amire szükségem lehet, egy jó futócipő, és egy praktikus sport babakocsi. El is kezdtem ez ügyben kutakodni a neten, és míg cipőt nagyon gyorsan találtam, addig a babakocsi vásárlásnál kisebb nehézségekbe ütköztem.

Elolvastam néhány fórumot, de a kismamák annyi féle mindent írnak, ahány anyuka, annyi vélemény, nem tudtam egyértelműen leszűrni ez alapján, hogy mi lenne a megfelelő választás. Elhatároztam hát, hogy kimegyek terepre. Egyik délután kimentem a parkba, és figyelgettem a futó nőket, hátha látok egyiküknél valami szuper sport babakocsit, és megkérdezhetem, hol és milyen módon lehet beszerezni, esetleg mire figyeljek. Szerencsém volt, még fél órája sem voltam a parkban, amikor szó szerint belém futott egy kismama, sport babakocsistól. Persze, én álltam rossz helyen, de akkor is. Na, mindegy. Ha már így esett, kihasználtam a kínálkozó lehetőséget, és gyorsan rákérdeztem, honnan szerezzek be én is egy ilyen eszközt. Látszólag nagyon profi volt, amit ő használt, ráadásul az ő babája már sokkal nagyobb, mégis úgy tűnt, könnyedén tolja maga előtt futás közben.

Szerencsémre nagyon segítőkész volt, ha már így nekem jött, és elmesélte, hogy neki is ajánlottak egy oldalt, mikor kereste a megfelelőt, és nagyon meg van elégedve a választása eredményével. Szuper könnyű, nagyon praktikus darab, picire összecsukható, így akár ha kocsival mennek kirándulni is könnyen elfér, futáshoz pedig kifejezetten remek választás. Lediktálta a weboldal címét, én szépen megköszöntem, és hazamentem, majd megrendeltem gondolkodás nélkül. Így ismeretlenül is nagyon megbíztam ebben a nőben, de nem bántam meg. Néhány nap múlva kiszállították a sport babakocsit, és mi megkezdtük Lócival a közös sportolást. Valóban nagyon jó választás volt ez a babakocsi, és mióta futok, a hátam is sokkal, de sokkal kevésbé fáj. Nagyon ajánlom minden velem egy cipőben járó kismamának ezt a nagyszerű tevékenységet, a futást. Ja, és persze hozzá az eszközt is. Hiszen így két legyet üthetünk egy csapásra. A gyerkőc levegőn van, ami egyébként is szükséges, mi pedig olyan tevékenységet végezhetünk, ami nem csak a testünket, de a lelkünket és még a szellemünket is táplálja. Ráadásul azóta egy csomó kismamával megismerkedtem, akik szinten abba a parkba járnak futni, így új tevékenységemnek köszönhetően barátokkal is gazdagodtam. És már közülük is sok mindenkinek ajánlottam ezt a szuper babakocsit, és ezt a szuper beszerző helyet, legnagyobb megelégedésekre. Hát kell ennél több?