Az új talpbetétem története, tarkítva apróhirdetésekkel

Régóta kínoz a gerincferdülés, nem valami jó dolog, ha az embernek ezzel kell küzdenie. Már gyerekkoromban is problémát jelentett, nagyon vékony testalkatú voltam, mindig azt mondták, hogy ez az oka, és hogy sportoljak, mert akkor tudok izmot építeni, ami jobban tartja majd a háta, de felesleges volt úgy, hogy közben 10 kilós iskolatáskát kellett cipelnem, miközben én sem voltam még sokkal nehezebb. Érdekes módon, soha senki nem mondta el nekem korábban, hogy egy jó talpbetéttel nagyon sokat lehet segíteni a testtartáson is, és ez javíthat az életminőségemen.

Nem voltak a szüleim valami marha gazdagok, így nem nagyon engedhettük meg magunknak, hogy méregdrága cipőkben járjak, gondolom ez is rátett, hogy nagyon rosszul alakult ki a tartásom, és ennek köszönhetően állandóan fájt a gerincem. De ez már mindegy is, hiszen a probléma megvan, most kell, a jelenben valamit tenni, hogy a helyzet kissé jobbra forduljon. Elmentem egy ortopédushoz, és azt javasolta, hogy csináltassak talpbetétet. Sok helyen ezt úgy készítik el, hogy kifejezetten az ember lábára szabják rá, így biztosan eléri a hatást, amit várunk tőle. De amellett, hogy talpbetétet csináltatok, kell, hogy vegyek egy jó cipőt is, amibe beletehetem.

A feljebb említett okokból sosem gondoltam volna, hogy ekkora jelentősége van egy jól megválasztott cipőnek, mikor vettem, mindig a költséghatékonyságra mentem, de most eljött az ideje, hogy a minőségre is figyeljek. Viszont a helyzet olyan szempontból változatlan, hogy még mindig nem állok úgy anyagilag, hogy egy márkás cipőből egy újat megengedhessek magamnak, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálok használtan beszerezni egyet.

Felmentem az internetre és keresgélni kezdtem, hol lehetne ilyet vásárolni. Több helyen is találtam, de hirdetők tőlem nagyon messze laktak, és a cipő esetében nem volt opció, hogy futárral vagy postán küldjék el nekem, mert mindenképpen szerettem volna felpróbálni. Aztán belebotlottam egy szuper weboldalba, ahol a hirdetéseket helyileg is lehet szűrni, így megnézhettem, hogy a közelemben kinek van olyan eladó cipője, amilyet elképzeltem magamnak. Szerencsére találtam is megfelelőt, felvettem a kapcsolatot a hirdetővel, és létre is jött az üzlet, így vettem meg életem első, márkás cipőjét. Felbuzdulva azon, hogy milyen simán és gördülékenyen ment a dolog, az jutott eszembe, hogy átnézem az otthon kallódó, nem használt cipőimet és ruháimat, és én is eladom őket, hátha visszajön egy kis pénz, tovább faragva így a cipő költségéből. találtam is elég sok mindent, lefotóztam őket, aztán megnéztem, hogy hogyan tudom feltenni az oldalra az apróhirdetéseimet.

Szerencsére nem volt túl bonyolult, hamar rájöttem a módjára, de ha nem lenne mindenkinek világos elsőre, az oldal szerkesztői arra is fordítottak figyelmet, hogy végigvezessenek mindenkit a folyamaton. Ennek köszönhetően, tényleg kettőt pislogsz, és már fent is van az apród a neten. Innentől kezdve már csak a telefonok és érdeklődő e-mailek jönnek, amiket feldolgozol, és a cuccaid már el is keltek. Az oldal pedig nem kér jutalékot az eladásaid után, a hasznod teljes egészében a tiéd lehet. Nagyon szeretem, hogy a 21. században léteznek ilyen lehetőségek. Nagyon nagy találmány az internet, és azt gondolom, valahogy mindenki így lehet vele. Én emlékszem még azokra az időkre, amikor újságban működtek a hasonló felületek, egy pici, fekete fehér kép alapján kellett döntést hozni az érdeklődésünkről, ha volt kép egyáltalán a hirdetés mellett. Ma már csatolhatunk több, nagyon jó felbontású képet, hosszú leírást tehetünk mellé, és mobilon vagy e-mailben egyeztethetünk egymással a korrekt adás-vétel érdekében.

Szuper jó, hogy ez már így van, megnyit egy csomó új lehetőséget. Egy barátomnak elmeséltem a történetemet, és ő is vérszemet kapott. segítettem neki kiválogatni a dolgait, ami már neki nem kell, és megmutattam, hogyan tegye fel és adja el őket. nagyon hálás volt érte, ezért következő héten meg is hívott hálából egy sörre.

Szóval jó sokat köszönhetek az ortopédusnak, aki felvilágosított, hogy szükségem van egy jó minőségű talpbetétre. Mert nem csak egy lehetőséget kaptam egy jobb, kényelmesebb, fájdalom mentesebb életre, de lett egy nagyon vagány új cipőm, egy kis mellékes keresetem, és egy ingyen sör elkortyolását is emiatt élvezhettem. És nem utolsó sorban most már ismerek egy olyan felületet, hol érdemes keresgélnem, ha venni szeretnék valamit, vagy érdemes egy aprót feladnom, ha az a tervem, hogy megválok egy olyan tárgyamtól, amire már egyáltalán nincs szükségem.

És hogy mi a mondanivalóm legfőbb tanulsága?

Ha gerincferdülésed van, és nagyon fáj a hátad, kezd azzal, hogy elmész, és csináltatsz magadnak egy külön a te lábadra készített talpbetétet. Hidd el, hogy ennek köszönhetően nem csak a tartásod fog megváltozni az életedben!