A gyógytorna segített, hogy most ne fájjon a hátam a hosszú motoros túráktól

bukósisakKörülbelül tizenkét éves lehettem, amikor kiderült, hogy enyhe gerincferdülésem van. Nem volt olyan súlyos a dolog, azonban a szüleim elkezdtek gyógytornára járatni, valamint nagyon sokat jártam úszni, hetente egy-két alkalommal. Tulajdonképpen szerettem, de nagyon megterhelő volt. Ráadásul így sokkal kevesebb időm jutott a barátokra, hiszen a legtöbbször a suliból vagy a gyógytornászhoz mentem, vagy az uszodába, utána pedig még tanulnom is kellett. Ez így ment egy jó pár éven keresztül. Ugyanakkor nem bánom, mivel azóta semmi problémám nincs, és kimondottan egyenes háttal tudok járni, ami kevés emberről mondható el. Manapság sok embert köt a munkája a számítógép elé. Ha az iroda berendezése nem megfelelő, akkor bizony könnyedén meggörbülhet az ember háta. Van egy ismerősöm, aki azért kellett ott hagyja a programozói állását, mivel két év múlva szó szerint kérdőjel alakja lett. Most ő is minden féle gyógyászati kezelésekre jár, ahol valahogy megpróbálják kiegyenesíteni. Nagyon örülök neki, hogy nekem éppen ennyire súlyos problémám nem volt, és ma már nagyon jól vagyok. Igaz azóta is, havonta legalább kétszer elmegyek úszni. Ha több időm lenne, ennél is többször járnék, mivel mindig nagyon feltölt energiával és érzem, hogy a testtartásomnak is nagyon jót tesz.

Nagy gyerekkori álmom volt, hogy megtanuljak motorozni. Azonban a szüleim úgy gondolták, hogy az még jobban rombolná a testtartásomat, ezért kézzel-lábbal ellenezték. Szerintem az igazi indok az volt, hogy nagyon féltettek, továbbá még kicsi is lettem volna a dologhoz, de azt sem engedték meg, hogy más mellé felüljek. Azért is tetszett nekem ennyire ez a tevékenység, mivel a motorosok általában mindig bandába tömörültek. Nekem annakidején nagyon kevés barátom volt, és sokszor éreztem magam egyedül, ezért nagyon vágytam arra, hogy többé ne legyek magányos. Testvérem sincs, valamint egy kisvárosban nőttem fel, ahol az utcánkban én voltam az egyetlen gyerek. Szóval lehet, hogy ezért is imponált nekem annyira ez a tevékenység.

Ahogy teltek, múltak az évek és én is felnőtt lettem megismerkedtem a párommal, aki hát ki gondolná, pont egy nagyobb motoros társaság oszlopos tagja. Hamar befogadtak engem is, és végre úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem az életben, megtaláltam a társaságom és a családom. Nagyon sokat utaztam velük össze-vissza, de még csak most jutottam el oda, hogy elkezdtem én is motorozni tanulni, illetve eljött az ideje annak is, hogy saját felszerelést vegyek magamnak. A motorbicikli beszerzését inkább a páromra bízom, de a kiegészítőket szerintem én is megtudom venni magamnak. Először mindenképpen a bukósisak beszerzésével szeretném kezdeni. Mielőtt arra adnánk a fejünket, hogy megvásároljuk a saját sisakunkat érdemes előtte utána olvasni, hogy ilyenkor mire is kell figyelni. Például, hogy hogyan válasszuk ki a fejméretünknek megfelelő bukósisakot. Ez a legfontosabb, hiszen egy jó sisak az életünket mentheti meg. Nem szabad, hogy lógjon, de az sem jó, ha szorít. Kényelmesnek és egyben biztonságosnak kell lennie. A minőségre is oda kell figyelnünk, egy sisaknak, több standardnak is meg kell felelnie. Nem biztos, hogy a drágább jobb. Azonban érdemes nem a kínai piacon megvásárolni ezt, inkább egy felszerelt motoros üzletből, vagy esetleg egy olyan webáruházból lerendelni, amelyik kimondottan ezekkel foglalkozik. És ha már mindezen túl vagyunk, akkor még ott van a polírozás. Nekünk is védenünk és óvnunk kell a fejvédőnket, hogy ő is „vigyázhasson” ránk.

A sisakom beszerzése után jöhet majd a motoros ruhám és a csizmám megvásárlása. Ráérek lépésről lépésre beszerezni a kellékeket, ez által is úgy alakíthatjuk, hogy a kiegészítők passzoljanak egymáshoz, és persze teljes mértékbe tükrözzék a személyiségünket.

Örülök neki, hogy helyrejött a gerinc problémám, mivel most tökéletesen egyenes háttal ülhetek a motorbiciklin, és ráadásul kibírok hosszú távú utakat is, anélkül, hogy meg kellene állni, pihenni hátfájás miatt, ugyanis vannak közöttünk olyan motorosok, akiknek ez igazán nagy problémát okot, és egy-egy hosszabb út nagy kihívást jelent a számukra.

Kérlek, vigyázzatok az egészségetekre, figyeljetek oda a helyes testtartásra, és sose adjátok fel az álmaitokat!