Az egészségemre és a kocsim épségére is odafigyelek

Úgy gondolom, senkinek sem kell sokat magyaráznom, hogy miért fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Szerintem mindenki számára prioritást élvez, hogy minél több időt tudjunk a szeretteinkkel tölteni ezen a világon. Számomra is fontos ez, ezért mindig igyekszem, hogy évente legalább egyszer elmenjek vérvételre, valamint egy általános kivizsgálásra, hogy ha valami baj van, akkor időben észrevegyék. De ugyanígy nagy figyelmet fordítok az autómra is. Ebben az esetben is célravezetőbb az, ha folyamatosan viszem ellenőrzésre, és még időben elkapják, ha valami meghibásodott, mintha akkor kellene egy csomó pénzt kifizetnem a szerelésért, ha már elharapódzott a baj.

Mikor rátaláltam a metaautoszerviz.hu oldalára, éppen olajcsere ügyben keresgéltem a neten, ugyanis új helyre költöztem, és fogalmam sem volt, hogy melyik autószerelőhöz lenne érdemes mennem. Mikor megláttam a Méta Autószervizt, tudtam, hogy ennek a helynek érdemes lenne némi figyelmet szentelnem, mert már látatlanban is megfogott a weboldaluk. Az olajcserének is szenteltek külön egy bejegyzést, hogy tájékoztassák a leendő ügyfeleiket, hogy náluk hogyan is zajlik ez az egész. Írják is, hogy a legtöbb gondos autótulajdonos azért tisztában van vele, hogy mikor kell sort keríteni az olajcserére. Ebből bármi probléma is ritkán akad, mert általában ez az időpont fix. Vannak azok az esetek, amikor már maga az autó is jelzi az olajcsere szükségességét, mert ilyenkor villog pirosan az olajcserét jelző kis ikon, de ez az esetek kisebbségében fordul elő, ritkán érkeznek így az ügyfelek.

Az olajcsere árak is megtalálhatóak a weboldalon, így tudunk ezzel kalkulálni, nem kell attól félni, hogy esetleg váratlan költségek merülnek fel. Bár, ahogy olvasható a Méta Autószerviz oldalán, ettől egyáltalán nem kell tartani, ugyanis az autószerviz folyamatosan egyeztet az ügyféllel, tájékoztatja őt, hogy éppen hol tartanak a szerelési folyamatban, mit fognak csinálni, és ez pontosan mennyibe is fog kerülni. Szerintem a legvonzóbb tulajdonsága a vállalatnak ez az előbb említett. Ugyanis az ember sokkal szívesebben viszi el egy olyan helyre az autóját, ahol fontos, hogy mindenről tájékoztassák, és a költségek miatt nem kell aggódnia, mert semmi nem merül fel pluszban a tudta nélkül.

Ha mindezek meggyőzték az embert, akkor nincs más hátra, mint az időpont lefoglalása. Ezt meg lehet tenni telefonon keresztül is, amit megtalálunk a weboldalon, vagy pedig az online időpontfoglaló rendszeren keresztül. Nekem ez sokkal szimpatikusabbnak tűnt elsőre, így ezt próbáltam ki a telefonálgatás helyett. Nagyon jól tettem, hogy ezt választottam, mert egyszerűen kezelhető, kényelmes, és senkit nem kell telefonon zavarni időpontért. Én mindig jobban kedveltem ezeket az online megoldásokat, mert szerintem sokkal gyorsabb és gördülékenyebb az ügyintézés, mint a telefonálás.

Nagyon sok hasznos funkció van az oldalukon, de nekem, ami az egyik legjobb, az a blog felület. Sok hasznos cikk található itt mindennel kapcsolatban, ami autó. Például, ha az ember rákattint a blog feliratra, akkor az első cikk, ami a szeme elé fog kerülni, az arról szól, hogy mik azok a teendők, amiket el kell most végezni, hogy jön a tél. Egy három pontos ellenőrző listát tartalmaz ez a cikk, amit én le is mentettem magamnak, hogy később tudjam a gyakorlatban is hasznosítani. A Méta Autószerviz már több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy szerintem bátran vigye mindenki hozzájuk az autóját, mert ilyen tapasztalattal nem nagyon van olyan eset, amivel még nem találkoztak.