A cégmódosítás ügyvédi munkadíj fejében pillanatok alatt készen van

Az egyik kedves barátnőm gyógytornászként dolgozik és már annyira jól megy a saját vállalkozása, hogy nem bedolgozik valahová, hanem övé a kft konkrétan. Megérdemli, nagyon sokat dolgozott és tanult azért, hogy ezeket a dolgokat mind-mind elsajátítsa és mindent meg tudjon csinálni, ami csak az emberek gyógyulását elősegítheti egy adott helyzetben. Ez rengeteg idő, tanulás, munka és persze végtelen pénz, hiszen egy-egy ilyen tanfolyam sokszor milliós tétel. De természetesen visszahozza a befektetést, csak nyilván ha valakinek nincs ekkora tőkéje az kellemetlen. Na de nem ezért kezdtem el írni róla, hanem azért, mert az történt, hogy székhelyet kellett módosítani, mert elköltözött az üzlethelyiség egy másik címre. Itt jöttünk rá, hogy a cégmódosítás ügyvédi munkadíj fejében nagyon gyorsan készen lehet.

Szóval módosítani kellett a cégadatokat, ezt pedig ugye hivatalosan is be kell nyújtani a cégbíróság felé, hogy mindenhol lemódosítsák. Ennek van egy költsége, illetve van még a cégmódosítás ügyvédi munkadíja, ami azért még véletlenül sem olyan borsos, mint amilyennek elsőre hangozhat. Szóval ez a díj nem más, mint annak az ellenjegyzése és a bíróság felé való továbbítása, hogy módosult a cím. Sajnos ez megkerülhetetlen, de ha az ember a megfelelő céget találja meg vele, akkor gyorsan és olcsón megvan.

A topcegalapitas.eu volt az a cég, ahol segítettek Klárinak ezt a módosítást elintézni. Szerencsére itt alapszintű változásról volt szó, tehát nem volt olyan sok dokumentációs vonzata, ezért nem kellett érte ott hagyni, csak 17 900 forintot. Ha viszont ennél komolyabb módosítás történt volna, például változnak a tagok a kft-ben, vagy valaki szeretné átruházni a részét másra, az már komolyabb dió, hiszen sokkal több személy kerül be a képbe, akiknek az adataival foglalkozni kell. Éppen ezért egy ilyen szintű módosítás már kicsit drágábban érhető csak el, egészen pontosan 29 900 forint + áfa.

Persze arra is van lehetőség, hogy ez a módosítás kvázi ingyen történjen. Ez akkor opció, hogyha a módosítás során a topcegalapitas.eu-tól szeretnénk aztán székhelyet bérelni. Itt tulajdonképpen a bérlést fizetjük ki félévente és ebben már benne van az ügyvédi költség is. Szóval a félév (plusz egy ajándék hónap) székhelyszolgáltatása 29 900 forint + áfa akkor, ha az a székhely Budapesten van. Ha viszont a vidéki, IPA mentes székhelyet szeretnénk a papírra írni, akkor már 39 900 forintot kell kifizetnünk. Ez is magában foglalja módosítás költségeit is, tehát ezekben az esetekben már nem kell másért fizetni. Hogy kinek melyik opció lehet a nyertes, az mindenkinek egyéni igény kérdése. Szerintem ezek mind kedvező ajánlatok, bármelyikbe bele lehet ugrani.

A cégmódosítás ügyvédi munkadíj kérdése tehát talán konkretizálódott itt a példa során, de talán ti is látjátok, hogy ez nem ennyire egzakt és kézzelfogható, ha az ember egy cégalapítással és cégmódosítással foglalkozó csapatot keres meg. De a lényeg talán nem is az, hogy mennyi ebből az ügyvédi munkadíj, hanem sokkal inkább az, hogy ezért a pénzért gond nélkül megkapunk minden szolgáltatást villámgyorsan.